Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на изчезналия мъж в района на Юндола

| обновено на 24.08.15 в 18:32

Трети ден продължава издирването на 21-годишния Мехмет от велинградското село Света Петка, който е в неизвестност от събота. Момчето е брало боровинки със семейството в местността Балабаница край Юндола и на път към хижа „Христо Смирненски“ мистериозно изчезва.

Все още няма никаква следа от изчезналия млад мъж. В днешното издирване участваха 300 души спасители, полицаи, доброволци и шест следови кучета. Целият район е обходен многократно, каза кметът на Юндола Мехмед Местан:

Няма никаква надежда, никакъв резултат. Ходихме, търсихме, ровихме, гледахме. Изчезна, земята ли се отвори, какво стана, изпари се този човек.

Почти целият район в местността Балабаница вече е обходен, каза кметът на село Света Петка Али Тебер и допълни:

Около три километра сме минали, още километър, километър и половина някъде сигурно ще трябва да преминем. Планинската спасителна служба ще каже какво да правим. Те няма какво да претърсват друго. С шест кучета обикалят, минава се навсякъде. Чудя да се дали не е по-добре да е с някакъв хеликоптер. Говорят, че термокамера можело да се издирва. Не знам.

До момента не са открити никакви следи от Мехмет: За съжаление не откриваме никаква вещ на Мехмет, въпреки че в момента на изчезването си той е бил с две кофи, пълни с боровинки, берачка и мобилен телефонНищичко. Ама нищичко, нито кофа, нито раничка, нищо, нито телефон, нито слушалки, нито обувки, каза Тебер.

Момчето е студент в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Проверка е установила, че тези дни той не е ходил в общежитието там. Последно се е чул с приятелката си по телефона в 8 часа в събота и оттогава момичето няма никаква информация за него. 

Мехмет изчезна на път към семейния автомобил в гората на Юндола, който се е намирал на 20-ина минути от мястото, където със семейството си е берял боровинки. Пет минути по-късно към колата тръгва и бащата на Мехмет, но се оказва, че момчето въобще не е стигнало до колата. Изключва се вероятността да е нападнат от мечка или вълк, тъй като до момента щеше да бъде открита някаква следа. 

Кметът на Юндола коментира, че в селото се ширят няколко версии:

Че е възможно да е станала някаква разправия в семейството и другата версия е, че може някои да са бракониерствали там в района, от Костенец ли, от Ихтиман ли, хора, които са били да ловуват и неволно да е станало скарването, ако са стреляли наслука и нещастието да е станало. Целият район е претърсен, обходен е, и то многократно, не един път. Толкова народ, толкова кучета, спасители. Не смея да кажа какво може да се е случило.

Утре издирването ще продължи. От полицията се въздържат да образуват досъдебно производство, тъй като няма улики за престъпление.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44