Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават преговорите между Северна и Южна Корея за уреждане на кризата между тях

Сеул обмисля да разположи в свои води американска подводница с ядрени ракети на борда

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият кръг от преговорите между Северна и Южна Корея за уреждане на избухналата преди дни криза между тях продължават. Все още не е ясно дали двете страни са близо до постигане на споразумение.
Информация за хода и съдържанието на преговорите, които продължават повече от 20 часа, към този момент не се съобщава.
Високопоставен източник от Сеул, пожелал анонимност, прогнозира пред агенция ТАСС, че разговорите могат да продължат и едно денонощие. Двете страни са в постоянен контакт една с друга, казва източникът. Делегациите на Южна и на Северна Корея в Панминчжон, на границата между двете страни, прекарват голяма част от времето в съгласуване на позициите със своите правителства по телефона.
Същевременно президентът на Южна Корея Парк Гън-хе заяви, че Северна Корея трябва да поднесе извинения за инцидента, в който загинаха двама южнокорейски войници и подчерта, че високоговорителите, станали повод за напрежението с КНДР, няма да бъдат изключени.
В съобщение на правителството се посочва, че Сеул разглежда възможността да разположи на своя територия американска подводница с ядрено оръжие на борда и американски стратегически бомбардировач B-52. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44