Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжната прокуратура в Пазарджик удължи срока на разследването срещу Тодор Попов

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пазарджик удължи срока на разследването на кмета Тодор Попов до 24 септември. Проверката срещу него започна, след като бе показано имението му в Паталеница, което според експертната оценка е за над 2 млн. лева. Причината за удължаването на срока са неприключилите данъчни ревизии в НАП.

Тодор Попов се проверява като физическо лице, като в същото време се ревизират и шест юридически лица - фирми, част от които са на съпругата му, а останалите на негови близки.

Според обвинението резултатите от данъчните ревизии са изключително важни за решаването на казуса. По-рано опоненти на Тодор Попов го обвиниха в злоупотреба с власт и финансови злоупотреби. Проверката трябва да установи как точно и с какви средства е построено имението в Паталеница, което е върху 2,5 дка площ и разполага със закрит басейн, сграда за фитнес и спа-процедури и още много екстри. Според Попов имението е построено със средства на съпругата му, но фирмите ѝ не са отчели годишни печалби.

Преди месец Попов обяви, че ще се кандидатира за трети мандат кмет на Пазарджик. Засега единствения официален негов опонент е сегашният областен управител на Пазарджик Трендафил Величков, чиято кандидатура за кмет бе издигната преди два дни от партията "АБВ". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44