Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов: България няма да отстъпи от "червените линии" в преговорите за добросъседство с Македония

Снимка: БГНЕС

България няма да отстъпи от "червените линии", които очерта в преговорите за договор за добросъседство с Република Македония. Това заяви външният министър Даниел Митов след разговор в Скопие с македонския премиер Никола Груевски.

Медиите в съседна Македония отделят сериозно място на вчерашния своеобразен международен дипломатически десант в страната, като се спират на тристранната среща на ръководителите на външнополитическите ведомства на Македония, България и Албания, както и посещението на австрийския външен министър Себастиян Курц в южния македонски град Гевгели. В коментарен план медиите в Скопие акцентират, че България и Албания подкрепят Македония освен по пътя на евроатлантическата интеграция, но и в желанието и да се справи с бежанската криза, в която е въвлечена от Гърция. Според първия ни дипломат Даниел Митов тристранната среща е имала сериозно регионално измерение.

Българският външен министър Даниел Митов е подчертал в разговора си с македонския премиер Никола Груевски, че за страната ни е много важно да бъде подписан Договорът за добросъседство между България и Македония, върху които се преговаря две години.

Митов обаче предпочете да запази в тайна хода на разговорите по документа, но подчерта, че може да има много сериозно значение за днешния ход на българско-македонските отношения и евроатлантическите стремежи на югозападната ни съседка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44