Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С часове се чака в паспортната служба в Силистра

Снимка: БГНЕС

За постоянни опашки пред паспортната служба в Силистра алармираха наши слушатели. Хората недоволстват, че трябва да чакат с часове, дни наред, за да подменят личните си документи. 


В 10.30 часа сутринта пред входа на звеното за български документи за самоличност в Силистра чакат около 60 души, има хора от цялата област. Някои са дошли в пет сутринта, записали са се в списък и чакат търпеливо да им дойде редът. Никой не знае кога ще бъде обслужен, защото опашката напредва бавно:

Този проблем съществува някъде от април месец. Чаканията са огромни. И списъци, и записвания, опашки, нерви, губене на време. Има хора, които идват от чужбина. Това допълнително натоварва и изнервя. Чакат хората с дни. Трябва човек да е в отпуск, за да изпълни това, което по закон е длъжен да направи, в определени срокове да спази процедурите и така нататък.

От ръководството на Областната дирекция на МВР в Силистра отказаха да обяснят какъв е проблемът. Според говорителката Красимира Радева след извършени съкращения служителите в звеното за документи били много малко и не можели да се справят с наплива от граждани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44