Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 хиляди имигранти са влезли само за ден в Унгария от Сърбия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рекорден брой от над 2 000 имигранти са преминали в понеделник сръбско-унгарската граница и са влезли в Унгария, която е член на ЕС. Този масов приток на имигранти идва няколко дни преди предвиденото за 31 август завършване на изграждането на ограда, целяща да попречи на влизането на имигранти в Унгария. 

Близо 7000 бежанци, желаещи да преминат в Западна Европа, бяха блокирани миналата седмица, когато Македония обяви извънредно положение и затвори границата си с Гърция, след като бе изправена пред масов приток на имигранти.

Унгария е регистрирала над 100 000 желаещи да получат убежище от началото на годината, което е повече от двойно на общия брой през 2014 г. През 2012 г. само 2000 имигранти са пристигнали в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44