Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Ловеч ще заседава извънредно относно незаконните гонки в града

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Ловеч ще заседава извънредно по повод пътната обстановка в общината и проблемите с незаконните гонки. Свикването на заседанието беше провокирано от зачестилите инциденти. В цялата Ловешка област през последите две седмици, при пътни инциденти, загинаха седем души, сред които три деца.

Искането за извънредно заседание на Общинския съвет в Ловеч беше внесено от групата на СДС, подкрепено с подписите на 12 съветници. Един от инициаторите – общинският съветник Георги Митев, обясни защо заседанието се свиква сега и какви мерки могат да очакват гражданите от своите избраници в края на мандата им:

На прага сме на новата учебна година и превенцията за запазване живота и безопасността на нашите деца е точка №1. Изключително строг контрол на движението с несъобразена скорост в града. Задължителна е пътната сигнализация, пешеходни пътеки, т.нар. "легнали" полицаи пред училищата да бъдат подновени, огледани. Да се видят местата, които са особено опасни.

Митев е категоричен, че гонки все още има и дори се случват на централни улици в Ловеч:

Голяма част от тях тръгват пред сградата на полицията. Превъртане на гуми 8 пъти подред за една нощ в разстояние на 500 м на бул. "България". Не се ли чува там? Има дежурен полицай, който стои постоянно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44