Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюрото по труда във Велико Търново предлага работа на безработни младежи

Снимка: БГНЕС
Бюрото по труда във Велико Търново и общинският младежки медиатор издирват безработните до 29 години, за да им предложат възможности за заетост.

Младежкият медиатор в община Велико Търново вече издири около 20 безработни до 29 години. Те са регистрирани при нас и ако отговорят на изискванията ще ги включим в схемата "Нови възможности за младежка заетост", каза директорът на Бюрото по труда Обрешко Нечев, като допълни, че от май по тази схема са обявени 450 работни места:

От тях са одобрени повече от половината и вакантните места към момента са 120, от които 89 места са за стажуване и 31 места са за обучение. Търсят се продавач-консултанти, програмисти, счетоводители, трима юристи, мениджъри. Изискванията към младежите са да са на възраст до 29 години, да нямат стаж по специалността, това е за стажуването, и да не са учащи. И проблемът тук възниква, че повече от младежите на тази възраст са учащи.

По думите на Нечев 489 са регистрираните в бюрото безработни до 29 години. В момента се търси информация за всички, завършили средните училища, които не продължават в университети и не са започнали работа, за да им бъдат предложени свободните работни места.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44