Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-опасните места в Ловеч и районите около детските градини ще бъдат обезопасени

Снимка: www.lovech.bg

Общинският съвет в Ловеч единодушно реши най-опасните места в града и районите около детските градини и училищата да бъдат обезопасени.  Това са част от мерките срещу зачестилите пътни инциденти и организирането на незаконни гонки на територията на общината. Доротея Цанкова обобщи още от мерките, които ще бъдат предприети.

Важното за мен беше да успокоиме гражданите и да има конкретни мерки - с полегналите полицаи, с освежаване на пътната маркировка, орязването на храстите, които пречат на видимостта, махането на контейнерите, закупуването на паяк, тъй като в Ловеч има проблем с паркирането.

Един от инициаторите за извънредно заседание на общинския съвет Иво Райнов допълни:

Това да бъде свършено, не е малко. Поставянето на камерите, поставянето на тези знаци, мисля, че ще има положителен ефект.

От полицията за пореден път отчетоха, че нямат информация за организиране на  гонки, но в залата беше коментирано, че такива има.

Какво очакват младите хора от днешното заседание.

Ако има светлинни знаци, пешеходни пътеки и присъствие на полицията по улиците, би трябвало да намалят произшествията. Гонки има, състезания правят, това трябва да спре.  Проблемът е в младите карат с несъобразени скорости, полицията ако не се справи, трябва граждански организации и граждански движения да го спират, както в Русия. Има „стоп  хан“, движение, което спира всякакви нарушители по пътищата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44