Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Репортер и оператор са застреляни в САЩ по време на живо включване

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама американски телевизионни журналисти бяха застреляни във Вирджиния по време на живо включване. По последни информации полицията разполага с описание на заподозрения стрелец и е по петите му.
Алисън Паркър и Адам Уорд   репортер и оператор от Си Би Ес, които са предавали по време на репортаж са били убити в 6:45 тази сутрин местно време (13:45 българско) в Монета, Вирджиния – на около 350 километра югозападно от столицата Вашингтон. 

Медии, гледали видеото от смразяващия инцидент, посочват, че на клипа може да се види как Паркър провежда интервю в близост до Бирджуотър Плаза в Монета, когато се чуват изстрели. Камерата пада на земята и следват писъци. Веднага след това картината преминава към студиото и водещият видимо шокиран не може да осъзнае какво е станало.
Училищата в региона са затворени. Стрелецът е успял да избяга.
Мениджърът на станцията Джефри Маркс е потвърдил смъртта на своите колеги . Той заяви, че всички са в шок от случилото се:
Пращаш хора във военни зони, в опасни ситуации, в бунтове и се притесняваш, че може да пострадат. Но когато изпратиш някого да направи репортаж за туризма, как може да очакваш нещо подобно да се случи?! Всички думи, които журналистите използват в такива случаи - безмислено, разтърсващо - важат с пълна сила.

Интервюираната по време на стрелбата жена – Вики Гарднър – директор на регионалната търговска камара в Смит Маунтин Лейк е била ранена и откарана в спешното отделение.
Стрелецът, който отчасти може да се види на видеото успява да избяга. Губернаторът на щата Тери Маколиф коментира, че заподозреният има вероятност да е недоволен служител на станцията.

Смята се, че нападателят е стрелял около 8 пъти с полуавтоматично оръжие. ФБР се е включило към разследването на случая.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44