Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безработицата в Ловешко достигна най-ниското си ниво от 6 години

Снимка: www.karieri.bg

Безработицата в Ловешка област достигна най-ниското си ниво от шест години насам. През юли тя е била 14,9% при 9,4% средно за страната. За година регистрираните в бюрата по труд в областта са намалели с почти 9,5 на сто. Община Троян продължава да е с най-ниската безработица в региона – само 6,1%. Под средното за страната е и Ловеч – 8,6%. В община Угърчин безработните все още са над 50 на сто, съобщи Снежана Вълкова от Регионалната служба по заетостта.

С особено бързи темпове намаляват безработните младежи, като спрямо месец юли 2014 г. са по-малко със 17,1%.

Висок продължава да е процентът на трайно безработните в областта. Такива са повече от половината регистрирани. През юли са наети с 56 % по-малко хора в сравнение с юни.

Това е с 533  души по-малко от предходния месец. Основната причина, е че броят на заявените работни места през юли традиционно намалява спрямо юни. Най-много свободни работни места на първичния пазар са заявени в сезонно зависимите дейности, както всяка година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44