Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата GPS система за геодезични проучвания по Дунав вече работи

Снимка: ИАППД

Вече е в експлоатация новата навигационна система за геодезични проучвания по река Дунав. Тя е част от големия проект за Подобряване на системите за навигация и топохидрографните измервания по река Дунав, финансиран от Оперативна програма „Транспорт“ с над 3 милиона лева. Чрез мрежата се извършва заснимане на различни обекти като кейови стени, лимани и други съоръжения и части от реката. Данните от измерванията са с висока точност и позволяват да се използват за създаването на хидрографни карти и за допълване на електронни навигационни карти.
Мрежата е измерена с използване на глобални навигационни спътникови системи и е свързана с Европейската геодезична референтна система. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44