Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриха социален дом в село Балван, Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Община Велико Търново закри Дома в село Балван, в който имаше 35 места за деца, лишени от родителски грижи. Затварянето на социалния дом е в изпълнение на Националната стратегия за деинституционализация.

Децата от дома са преместени в центрове от семеен тип,които им предлагат по-добри условия за живот. Персоналът също вече е преминал на работа в семейни центрове във Велико Търново.


В сградата на закрития дом ще бъде настанен съществуващият в село Балван Кризисен център за непълнолетни момичета, жертви на трафик. В него сега има десет девойки, но местата ще бъде увеличени, за да се осигури убежище и за пълнолетни жертви на трафик и насилие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44