Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изградиха детска площадка за деца с увреждания в Сливен

Детска площадка за деца с увреждания изгради общината в кв. "Българка" в Сливен. Площадката с площ 90 кв.м, оборудвана с необходимите уреди за игра, вече е достъпна за посещения.

Стойността на детската площадка за деца с увреждания е 30 000 лв., 5000 лв. са дарение от фирма. Съоръжението е предназначено най-вече за възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип, но може да се ползва и от най-малките жители на кв. "Българка". Върху ударопоглъщащата настилка са разположени клатушка, спортен уред, развиващ двигателната активност, комбинирано съоръжение и люлка тип "кош" за деца с физически проблеми. Близо до площадката са монтирани пейки, предстои изграждане на беседка.

Повече от 12 са новите детски площадки, които Община Сливен изгради в последните години в кварталите "Дружба", "Комлука", "Даме Груев", "Сини камъни", "Българка", в централната градска част, в кв. "Речица" и с. Чокоба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44