Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад мъж е загинал на място при катастрофа в Русе

Млад мъж на 34 години загина след удар на кола в стълб от тролейбусната мрежа в Русе.

Сигналът за произшествие по бул."Христо Ботев" в Русе е подаден тази нощ в 0:04 мин. На място е установено, че на източното еднопосочно платно за движение в посока бул. "Цар Освободител", лек автомобил «Форд Ескорт», управляван от 34-годишен мъж, напуска пътното платно вдясно по посока на движението си и се блъска в стълб от тролейбусната мрежа.

В резултат на инцидента водачът е загинал на място. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група и е заведено е досъдебно производство.

Информацията, че става дума за поредната среднощна гонка, не беше потвърдена от говорителя на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева:

В момента върви изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътно-транспортното произшествие. Има образувано досъдебно производство. Ще бъде взета кръвна проба от съдебен лекар, за да се установи дали водачът е употребил алкохол. На този етап нищо категорично не можем да кажем какво е точно довело до катастрофата.

Според експерти една от възможните причини за произшествието е несъобразяване с релефа на пътя и наклона на булевард "Христо Ботев".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44