Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граничарят, който прегази с автомобила си 11-месечно бебе, остава под домашен арест

Подсъдимият Костадин Стоянов
Снимка: Даниела Костадинова

Апелативният съд в Бургас остави под домашен арест бившия граничен полицай Костадин Стоянов, който на 11-и септември миналата година блъсна с автомобила си и уби на място 11-месечно бебе в село Крушевец, община Созопол. Стоянов поиска по-лека мярка – парична гаранция, но магистратите в Бургас не уважиха молбата му.

Бившият граничар е под домашен арест от септември 2014 г., дни след се случи трагедията на пътя. Днес Стоянов и защитникът му настояха той да бъде пуснат срещу парична гаранция, за да може да работи и да помага на семейството си. Бившият граничен полицай има син ученик и очаква близнаци. Това беше основният аргумент за исканата промяна на мярката от домашен арест в парична гаранция. Председателят на Бургаския апелативен съд – съдия Деница Вълкова, която председателства и съдебния състав, обаче прецени, че мярка за неотклонение не следва да се изменя, защото се явява най-адекватна и съобразена както със закона, така и с целта за която е наложена.

Определението на съда е окончателно. Предстои делото за катастрофата в с. Крушевец да бъде насрочено във Върховния касационен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44