Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без първокласници остават две училища във Великотърновска област

Няма първокласници за две училища във Великотърновска област, а в девет селски училища те ще бъдат в слети паралелки.

Без паралелки от първи клас ще започне учебната година в СОУ "Георги Раковски" във Велико Търново и в основното училище в село Страхилово, община Полски Тръмбеш. В областния град родителите са записали първокласниците си в други училища, а в Страхилово няма деца, навършили седем години, съобщиха от Регионалния образователен инспекторат.

По един първолак ще имат училищата в селата Балван и Средно село. В селата Орловец и Сушица са по двама, в Церова кория, Царски извор и Асеново – по трима, във Водолей и Беброво – по четирима. Те ще учат буквите в слети класове с по-големите деца.

Над 1900 са първокласниците в десетте общини на Великотърновска област и те ще бъдат в сто паралелки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44