Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Полша се споразумяха за сътрудничество в областта на отбраната

Томаш Шемоняк и Николай Ненчев
Снимка: БГНЕС
Военните министри на България и Полша Николай Ненчев и Томаш Шемоняк подписаха междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на отбраната и писмо за намерение. Писмото полага правните рамки на дейностите по  ремонта и модернизацията на българските изтребители МиГ-29.  По-рано Ненчев обяви, че страната ни ще разчита именно на Варшава за отремонтирането на машините.

България и Полша изразяват силната си политическа воля да си сътрудничат именно в областта на поддръжката на самолети МиГ 29.

В предварителния договор за ремонт на българските самолети се очаква до средата на 2016 г.  Полша  да ремонтира двигателите и агрегатите на 3 самолета МиГ 29,  а до края на следващата година - на още 3.

Според полския военен министър решението на България поставя на нови основи отношенията ни с Варшава в сферата на отбраната и сигурността:

Ние много добре знаем, че това решение има голямо политическо значение. От името на Република Полша искам да благодаря за това доверие.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44