Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста петимата мъже от Косово, които бяха задържани в района на ГКПП Гюешево

Два състава - на Кюстендилския окръжен и на районния съд в града постановиха постоянна мярка  "задържане под стража" за петимата мъже от Косово, които бяха задържани в сряда вечерта в района на граничния пункт Гюешево.

Мъжете са се опитали да проникнат в страната ни, като са предложили подкуп на двама от дежурните полицаи. По думите им, искали да получат статут на бежанци в България. На мобилните им телефони са открити клипове и кадри с отрязани глави и молитви на арабски, които отправяли на своята религия джихадистите, установило разследването.

Срещу един от задържаните е повдигнато обвинение за подкуп, грозят го до 10 години затвор. За останалите четирима обвинението е по чл.279 от НК за неправомерно преминаване на границата, което се наказва до 5 години лишаване от свобода и глоба от 100 до 300 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44