Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Mасови проверки в селското стопанство на еднодневни трудови договори започват в Добрич

Снимка: БГНЕС

Инспекцията по труда в Добрич започва масови проверки на еднодневните трудови договори в селското стопанство. 

Маргарита Антонова, директор на инспекцията по труда в Добрич поясни, че за малко повече от месец са заверени 1 300 образци на еднодневни трудови договори на 20 регистрираниземеделски стопани в областта:

Заверените образци на трудови договори са за прибиране на реколтата от плодове и зеленчуци.

Антонова допълни и че започват масови проверки в селското стопанство:


Защото 20 земеделски производители за нашия район са много малко. Ще бъдат проверявани както тези, които са получили заверени образци на еднодневни трудови договори, така и други, които не са получили. Когато се установят случаи на хора без трудови договори, санкциите са както при останалите при липса на такива документи.

Според директорът на инспекцията по труда в Добрич, еднодневните трудови договори са удобни и изгодни за тези, които искат да спазват закона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44