Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Силистра и сдружение организират традиционно преплуване на река Дунав в събота

Снимка: Община Силистра

Традиционното преплуване на река Дунав организират на 29 август сдружение „Дунавски клуб” и общината в Силистра.

В атрактивната надпревара повече от две десетилетия се включват ентусиасти от всички възрасти – мъже, жени и деца. И тази година стартът на преплуването ще бъде даден в 20 часа в базата на клуба.

Желаещите да участват могат да се запишат непосредствено преди началото на проявата и задължително трябва да преминат медицински преглед и инструктаж. Всички участници ще получат грамоти и награди, а по традиция ще бъдат отличени най-малкият и най-възрастният участник.

В неделя ще се проведе и още една традиционна за силистренци проява – възпоменателната инициатива “Плуване към спомена“, с която се отдава почит на радетелите за река Дунав, оставили трайна диря с делата си по реката. След церемонията по водата ще бъде спусната възпоменателна гирлянда. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44