Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС отпуска още 5,2 милиона евро на Франция заради мигрантите в Кале

Франс Тимерманс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

ЕС отпуска нови 5,2 милиона евро на Франция за справяне с наплива от мигранти в град Кале, съобщи по време на посещението си там заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс:

Тази финансова помощ се прибавя към спешно отпуснатите 3,8 милиона евро през 2014 г. за съфинансиране изграждането на центъра за бежанци "Жул Фери".

Очаква се с парите да бъде разширен палатковият лагер на центъра в Кале с още 1500 места от следващата година, потвърди премиерът на Франция Манюел Валс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44