Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок отива с обща регистрация на местните избори

| обновено на 31.08.15 в 18:16
Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС

Петте партии от Реформаторския блок решиха единодушно да се яват с обща регистрация на коалицията на местните избори. Споразумението ще бъде подписано утре.  Председателят на предизборния щаб на Блока Найден Зеленогорски каза, че документите за единната регистрация са готови:

Цялата инфраструктура и цялата технология по нашето участие в изборите е готова.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че е доволен от решението, но категорично отказа да обвърже този акт с разговорите за прерастването на коалицията в единна партия. Стъпки в тази посока трябвало да бъдат направени през септември. Меглена Кунева също заяви, че няма против коалицията да прерасне в единен политически субект, но не се ангажира със срокове.

Вчера Радан Кънев обяви, че е постигнато съгласие за единна регистрация, но само между ДСБ , БЗНС и Народна партия "Свобода и достойнство". Веднага след това от движение "България на гражданите" и СДС излязоха с остра декларация срещу "опитите за подмяна на сериозния политически разговор за единната регистрация на блока" и обявиха, че такава може да има само между петте партии в него. Лидерът на ДСБ се появи днес на "Раковска"134  след края на преговорите и съобщението за постигнатото съгласие и заяви:

Аз бях абсолютно сигурен, че ще стигнем до това решение днес. Понякога е нужно малко само да се побутне. Да направим стъпка би било нещо много хубаво и за нашите избиратели, и за българската политика, но нека да не смесваме двете неща, тя няма общо с местните избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44