Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следово куче и 11 души издирват Тодор, който се изгуби на Витоша в неделя

11 души и следово куче издирват 21-годишния Тодор Думбев, който се изгуби в района на Черни връх в неделя. Има надежда момчето, което е аутист, да бъде намерено, заяви дежурният в Планинската спасителна служба Иван Драгошинов:

Обхождаме систематично района, в който предполагаме, че вече може да бъде. Днес се издирва в района на Торфения резерват под Черни връх и ще се стигне чак до долу до Владайска река, която вече влиза надолу между хижите. Тодор го няма вече 2 дни. Баща му, тъй като детето е аутист, казва: "Нямаше вода, ако е намерил вода, седнал е някъде и ме чака". Времето беше много добро, така че човек без никакво притеснение може да прекара нощта. Температурите не са падали под 13-14 градуса, така че никакъв проблем с измръзване или с нещо подобно при това хубаво време.

Според спасителя има надежда младежът да бъде открит жив.

Разбира се! Даже днес има и следово куче горе, поръчано от родителите, което също, ако може да помогне, ще е чудесно. Прави се абсолютно всичко възможно и се претърсва. Дано нещо да се открие. Доста сигнали се получават от гражданите, което е хубаво, но по техните описания не отговарят на това, което е дадено от родителите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44