Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Симов: С над 55% е поевтинял петролът през последната година, бензинът – с 8%

Снимка: БГНЕС

С над 55 на сто е поевтинял петролът на световните пазари през последната година. От 103 на 46 долара за барел в момента е  цената на Софийската стокова борса. Бензинът е поевтинял с 8%, а дизелът – със 7 на сто. Директорът на борсата Васил Симов коментира

Голямото поевтиняване започва през юли и продължава и през август и естествено едва след  два, три месеца се почувства поевтиняване и на следващия производен продукт, именно бензина и дизела. Така, че ако тази тенденция продължи, тогава може да продължи и поевтиняването на бензина и дизела, но много анализатори смятат, че доста ниско вече е паднал петролът и едва ли не вече очакват да "върне" нагоре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44