Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лукарски: Държавата не може да се намеси в определяне на цените на горивата

Снимка: БГНЕС

Държавата не може да се намеси в определяне на цените на горивата, защото действа пазарната икономика, коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски във връзка с протестите срещу цените на горивата.

Виждате, че в момента цените на горивата падат. Ще ми се да вярвам, че не е само заради проверките, които се случиха напоследък. Те са далеч от тези, които са в Дубай, и далеч от тези, които са в Италия обаче също. Различни пазари, различни потребления. Нека непрекъснато да не гледаме зад Океана, пред океана и там, където има добив на петрол. Проблемът на България е, че ние нямаме собствени добиви, така че трябва да се съобразяваме с тях. Разбира се, че бихме искали, като потребители, да паднат повече цените, но да не забравяме, че ние не сме най-големият пазар и потребител на горива. От това също зависи и цената.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44