Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителите ще получават по-високи заплати след октомври

Увеличението е между 7 и 10 на сто

Снимка: БГНЕС

Между 7 и 10% увеличение на учителските заплати ще има от октомври и това е договорено с министъра на финансите Владислав Горанов и ще струва на бюджета 20 милиона лева. Това съобщи в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров преди срещата на синдикалния актив от региона с кандидатите за кметове и общински съветници:

Вчера, в късната привечер, получихме уверение от финансовия министър за допълнително финансиране в размер на 20 милиона лева за средното образование, с които ще бъдат финансирани и заплатите на работещите в средното образование през последното тримесечие, тоест от месец октомври насетне. Знаете, че това беше една битка наша - за да докажем, че има нужда, но има и възможност бюджетът да отдели не само за МиГ-овете да ги ремонтираме, сигурно са важни, не казвам за това, но и да даде на големите системи  - там, където има недофинансиране, където очакваме заплатите да растат нагоре.

Според Димитров цялото внимание на обществото в следващите месеци ще бъде насочено към образованието, тъй като предстои окончателното приемане на новия закон за просветата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44