Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарният "Ориент Експрес" спря в Русе

Легендарният и луксозен влак "Ориент Експрес", който пътува от Париж до Истанбул, спря по обяд на Централната ЖП гара в Русе. След като премине през Варна, в сряда влакът ще достигне крайната си точка - Истанбул.

В 16-те вагона на луксозния влак, който никога не бърза, пътуват 100 пасажери от 12 държави. Най-многобройна е групата на американците, които са си позволили пътуването на стойност 8 000 евро на човек за еднопосочен билет от Париж до Истанбул.

През шестте дни на пътешествието през Европа за пасажерите се грижат петима френски готвачи и 40 италианци обслужващ персонал. Във влака има два кухнески вагона и три ресторанта, където шеф е главният готвач Кристиян Бодигел:.

Приготвяме основно френска кухня, като се опитваме да комбинираме с елементи от националните кухни, през които преминава маршрутът. Гостите имат различни предпочитания, някои са капризни, но се стараем да покриваме изискванията им.

Възхитително луксозните купета, гастрономическата кухня и оживените развлечения по време на пътуването продължават легендата за романтичния "Ориент експрес", който преминава само веднъж годишно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44