Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът разговаря с ръководството на Реформаторския блок

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се срещна с ръководството на Реформаторския блок (РБ). След разговорите Радан Кънев заяви, че е постигнато съгласие за стабилно управление с общи приоритети. На първо място е гласуването на промени в Конституцията, на атикорупционното законодателство и Закона за съдебната власт, Закона за предучилищното и училищното образование, промените в пенсионното и трудовото законодателство, както и Закона за Комисията за финансов надзор.

За постигане на тези цели разговорите ще продължат с Патриотичния фронт и АБВ. На срещата е било договорено още местните избори да не са пречка за реформите и модернизацията на управлението, обясни премиерът Борисов:

Местните избори, които са изключително важни за всеки един български регион, не биха били важни, ако развалим стабилността на държавата. Затова резултатите от тях - на ГЕРБ и Реформаторския блок, броят на кметовете, броят на общинските съветници, мнозинствата в тях, ние ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството. И обратното. Ако се представим слабо, това би било един лош сигнал за работата на правителството. Така че, независимо от това коя партия печели в регионите, общият резултат трябва да бъде такъв, че да гарантира веднъж стабилност, и втори път, че е безалтернативно това, което в момента имаме като управление. Винаги съм твърдял, че в една коалиция няма малки и големи, защото никой от нас не си е самодостатъчен и трябва да проявим максимално такт, внимание и да си мерим приказките.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44