Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Центъра за спешна помощ в Ловеч са подадени 138 фалшиви сигнали от началото на годината

Снимка: РАДИО ВИДИН / Снимка: БГНЕС

В Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч от началото на годината са подадени 138 фалшиви повиквания. От там се оплакаха, че подателите им остават безнаказани и настояват за законодателни промени.

На най-много фалшиви повиквания в региона са се отзовали екипите от филиала в Луковит – общо 48. Само вчера там са подадени три сигнала, единият от които за петима-шестима тежко пострадали при сбиване в село Петревене, съобщи директорът на Центъра за спешна помощ в Ловеч д-р Татяна Ганчева:

Аз се свързвам лично с лицето, подало сигнала и казвам - моля Ви, обяснете в съзнание ли са, кървене има ли? Той обяснява: Толкова са зле, че аз едвам избягах. Аз изпращам два екипа, обаждам се на полицията. Отиват там, а в същия дом казват - няма такова нещо, няма сбиване. В същото време обаче се подава друг адрес. Проблемът е, че за такива повиквания трябва да има наказания. 

Д-р Ганчева посочи, че подателите на такива сигнали знаят, че са безнаказани и затова са необходими законодателни промени. От полицията съобщиха, че от началото на годината са съставили четири акта за подаване на фалшиви сигнали.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44