Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не се отменя „Шенген”  при засиления контрол заради бежанците на границата между Италия и Австрия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италия засили граничния контрол с Австрия по искане на Германия заради бежанците. Шенгенското споразумение не се отменя.

От автономната провинция Болцано в италианския Южен Тирол предадоха в кратко комюнике, че въз основа искането на Германия се засилва  контролът на пропусквателният пункт при град Бренеро на границата между Италия и Австрия от където е и връзката към област Бавария в Германия. Уточнява се, че не се отменя Шенгенското споразумение, а само се засилва контролът по международните влакове и пътния транспорт като зелената светлина по случая е дадена от италианското правителство.  До нормализиране на обстановката с бежанците пристигнали в Бавария през последните дни, италианската провинция  Болцано ще подслони за няколко дни близо 400 бежанци. Това ще стане в някои спортни зали и структури на гражданска защита като участие ще вземат и доброволни организации. Разходите по тази извънредна хуманитарна интервенция  се поемат от държавата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44