Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Автор:

Гибелта на две деца, загинали при потъване на препълнен със сирийски бежанци плавателен съд на път за Гърция, е акцент на страниците на Дейли телеграф. Според изданието подобни случаи предизвикат огромна вълна на съчувствие в Европа и засилват дебатите на континента за и против приемането на имигрантите.

Акцент в руският печат е предстоящото официално откриване на щабове на НАТО в шест страни от Централна и Източна Европа, сред които и България.

Целта е да се засилят позициите на Алианса в източната част от ЕС на фона на рязко изострените напоследък отношения с Русия, пише Новие известия.

Според заглавие Взгляд обаче, "Щабовете на НАТО" в Източна Европа може да не бъдат приемани сериозно.
След година те ще бъдат поставени в пълна бойна готовност, за да демонстрират на Москва и на страните домакини отговорното отношение на Алианса, пояснява електронното издание.

Росийская газета се пита дали създаването на натовски щабове в Европа и последните военни учения на Алианса означават, че е неизбежно конфронтацията на всички равнища между Запада и Русия да продължи.

Украйна обяви Русия за свой военен противник, пишат още в заглавията си руските вестници.

Одобреният от украинският Съвет за национална сигурност и отбрана проект за нова военна доктрина на страната закрепва статута на Русия като военен противник, утвърждава отказа от извънблоковия статут на Украйна и възобновения курс към влизане в НАТО, обобщава руският Комерсант.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44