Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейство от Русе залови телефонни измамници

Съобразителни съпрузи са успели да заловят поредните телефонни измамници, които ги изнудвали за сумата от 23 000 лева. Това е поредният случай на подобно престъпление, но този път с добър край.

В сряда мъж, представил се за "майор Христов от Окръжното управление”, се е обадил на домашния телефон на 73-годишен мъж в кв. Средна кула в Русе. Гласът обяснил, че трябва да се помогне на сина на възрастния мъж, тъй като е с 46% изгаряне по тялото след произшествие. Трябвало веднага да се осигури сумата от 23 000 лева и да се предаде на “човек от Здравната каса", който ще плати за транспортирането на пострадалия до София с хеликоптер. В разговора били използвани и имената на национално известни лекари за по-голяма достоверност.
Въпреки стреса съпругата на 73-годишния русенец се досетила, че това е измама и позвънила на сина си, за да се увери дали е здрав. За щастие той бил добре и пристигнал в дома на родителите си, където изчакали заедно въпросния “човек от Здравната каса”. Още с влизането му в двора на имота, собствениците задържали 49-годишна жена от Русе и я предали на служителите на Първо РПУ.

Случаят е документиран, образувано е досъдебно производство и работата продължава. Полицията изяснява съпричастността на задържаната и към други подобни измами, извършени в региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44