Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват обектите по водния цикъл на Габрово

Снимка: Радио Шумен

Днес ще бъдат открити реконструираните обекти по водния проект на Габрово. Това е първата мащабна инвестиция на общината в сектор "Води", реализирана чрез оперативната програма "Околна среда" и държавния бюджет.

Три години продължи работата на терен, а подготовката на мащабния воден проект отне 8 години. В 16 квартала на град Габрово са изградени 120 км ВиК мрежи, ремонтирани са пет помпени станции, пречиствателните станции за питейни и отпадъчни води са напълно обновени.

Инвестицията на стойност близо 88 милиона лева беше съвместена с благоустрояване на пътната инфраструктура на местата с интензивни изкопни работи и в участъците, в които уличните и тротоарните настилки бяха силно амортизирани.

Над 100 улици в града са цялостно преасфалтирани с получения от общината кредит на стойност близо 4 милиона лева от фонд ФЛАГ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44