Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Танева: БАБХ не е издавала фалшиви фитосанитарни сертификати

Снимка: БГНЕС

Земеделският министър Десислава Танева посети Русе, за да открие ново предприятие за преработка на риба и рибни дарове в село Ряхово и да връчи официално на кмета на Русе Пламен Стоилов документите за замяната на 2223 декара държавни гори в местностите "Лесопарк Липник" и "Западен парк Приста" срещу 3866 декара общинска земя.

По повод забраната за внос на хранителни продукти от България в Русия, министър Танева коментира:

Няма такива издавани от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) фалшиви фитосанитарни сертификати. Знаем всички за санкциите. В момента заедно с Европейската комисия ще се опитаме с руската страна да изясним случая откъде е възникнал и какъв е поводът за това решение. 

Русия все още не е уведомила официално България, че от 1-ви септември забранява вноса на всички продукти с издадени у нас разрешителни за износ и реекспорт, посочи още Танева:

Ние нямаме все още получено официално писмо. Ние четохме това, което и вие сте чели на сайта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44