Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горан Брегович ще пее на "Скариада.BG" край Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

Конкурси за най-вкусно кебапче и кюфте ще има на фестивал, посветен на традиционната българска скара. Той ще се проведе днес и утре край Петропавловския манастир над град Лясковец.

"Скариада.BG" е наречен фестивалът, на който два дни на манастирските поляни ще бъдат приготвяни български ястия, каза Владислава Андреева от сдружението, организирало проявата:

"Скариада.BG" е ново събитие, което презентира българския традиционен вкус и ще има много скара, печени прасенца, чевермета, пиле на жар и всякакви кулинарни вкусотии. Ще има и надсвирване на сватбарски и духови оркестри. Освен това на 5-ти септември е и концертът на Горан Брегович и неговия оркестър за сватби и погребения, а той пък ще бъде подгряван от Иво Папазов-Ибряма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44