Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян отчете висок ръст на туристическите нощувки

Снимка: Венета Николова

Община Троян отчете значителен ръст на туристическите нощувки през този сезон. През юни те са били с близо 60 на сто повече от същия месец на миналата година, а за първите шест месеца на тази ръстът общо е с 23 на сто.

Кметът на Троян Донка Михайлова посочи, че тези факти показват резултатите от целенасочената политика, която е осъществявана на територията на общината години наред:

Да промотираме по различни начини община Троян. Активно предлагаме последните няколко месеца туристическия продукт „Три дни в Троян“. Положихме доста усилия за подобряване на туристическата инфраструктура.

Михайлова допълни, че общината участва в атрактивни туристически изложения у нас и в чужбина, и се посещава най-много от туристите при организирането на многобройните културни събития:

Рок академията, възобновеното издание на международния Фестивал на занаятите в село Орешак, както и традиционно, около Фестивала на сливата.

Този месец, в дните около Фестивала на сливата, който ще се проведе от 19 до 22 септември, Троян ще е домакин на 15-та годишна среща на Асоциацията на българските туроперотори и туристически агенции.

Идеята ни е да им покажем туристическия потенциал на региона. Да помогнем на туристическия бизнес за привличане на нови туристи на територията на община Троян.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44