Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция обмисля въздушни удари срещу ИД в Сирия

Автор:
Франция обмисля да предприеме въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия като се присъедини към международната коалиция, водена от Съединените щати. Това пише френският вестник "Монд", като цитира високопоставен източник. Представители на правителството отказаха да коментират информацията, като заявиха, че президентът Франсоа Оланд ще изрази мнението си на пресконференция в понеделник.

Франция е първата, която се присъедини към коалицията при ударите й срещу ислямистите в Ирак, но до момента отказваше да прави това в Сирия, с мотива, че подобни действоя ще подпомогнат режима на Башар Асад. Бежанската криза в Европа обаче, неуспехите в изтласкването на "Ислямска държава" и засилващото се присъствие на Русия обаче може да предизвика промяна в политиката на Париж, пише още "Монд". Според изданието Оланд е обсъждал въпроса с предаставители на кабинета на среща в петък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44