Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОИК - Силистра работи с 6 човека по-малко на предстоящите избори

Снимка: БУЛФОТО

С шестима души по-малко ще работи на предстоящите избори общинската избирателна комисия в Силистра.  Според председателката Теодора Тодорова новите изисквания на Изборния кодекс ще затруднят сериозно работата на комисията.

Новите изисквания на Изборния кодекс поставят при равни условия общини като Силистра с 93 изборни секции и Алфатар с 9 секции, коментира Теодора Тодорова.

Обработката на документацията в нощта на изборите на комисия отнема 48 минути. Това е в оптимистичният вариант. Следващият голям проблем пред ОИК е, че са му дадени 50 дни работа за подготовка на изборите. За сравнение, на предните местни избори беше 90 дни.

Притеснение има и във връзка с изискването за предоставяне на копие от протоколите на секционните комисии и на всички участници в изборите. Осем от селата в община Силистра имат по-малко от сто жители и в тях няма да се избират кметове. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44