Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Убий скоростта, спаси дете!" започва в Ловеч

Снимка: БГНЕС

В Ловеч започна кампанията "Убий скоростта, спаси дете!". Тя се организира по повод зачестилите случаи на загинали деца по пътищата на областта и страната.

От сдружението "Граждански инициативи" се обръщат към гражданите с призив: "Да пазим децата на пътя! Животът е с предимство!". Негови представители и доброволци ще разпространяват стикери, които ще се залепват на автомобилите, значки за раниците на учениците, както и брошури.

Инициативата е подкрепена от "Пътна полиция" и БЧК. Техни представители на 8 септември на централния булевард "България" в Ловеч ще спират шофьори на леки автомобили, които ще бъдат информирани за целите на кампанията.

На 10 септември със съдействието на ДАИ ще се проведе обучение за деца и младежи от Ловеч, а след това пред сградата на Общината ще се разиграят примерни ситуации на правилно и неправилно движение по пътищата за пешеходци, шофьори, велосипедисти и деца.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44