Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петер Сийярто: Стената на границата със Сърбия е почти готова

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 1000 бежанци чакаха цяла нощ на унгарската граница със Сърбия. Цяла нощ те скандираха "Унгария, отвори врати!". Властите в страната очакваха на границата си вълна от 5000 мигранти, идващи от Сърбия и Македония.

В същото време унгарският външен министър Петер Сийярто заяви, че стената на границата със Сърбия е почти готова. Целта на съоръжението според унгарския първи дипломат е бежанският поток да бъде прехвърлен към граничните контролно-пропускателни пунктове.

Сийярто каза, че според Унгария Сърбия е сигурна страна.

Унгария в момента работи по изграждането на три транзитни зони по границата си със Сърбия. Там бежанците според него ще могат да внасят своите искания за получаване на правото на убежище и защита.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44