Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановяват Квартирно бюро в Кюстендил

До два месеца в Кюстендил ще бъде възстановено Квартирно бюро, закрито в града в началото на 90-те години, съобщи кметът на общината Петър Паунов.

Квартирното бюро ще бъде част от информационен център, който ще извършва маркетингови проучвания в сферата на туризма, ще предоставя пълна информация за потенциала от места за настаняване и престой в града - от стаите за гости до 5-звездните хотели.

Информацията ще се обновява на всеки 30 минути, като услугата ще бъде напълно безплатна. Тези, които ще се регистрират като предоставящи квартири и леглова база, като спазват изискванията по Закона за туризма, ще имат по-намалена ставка за патентния данък.

В Туристическия информационен център ще работят двама души, като той ще е разположен на най-централното място до площад "Велбъжд", за да е в пълна услуга на туристите и посетителите на града.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44