Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия ще използва алтернативни маршрути, за да доставя хуманитарна помощ в Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков е заявил за ТАСС, че Русия ще продължи да доставя в Сирия хуманитарна помощ по алтернативни маршрути, подминавайки въздушното пространство на Гърция и България. Той не е уточнил през кои страни ще преминават руските самолети.

Съжалявам, че под натиск от Вашингтон, а явно и под натиск от Брюксел, където са централите на НАТО и ЕС, някои страни се отклоняват от изпълняването на това, което бих нарекъл техен международен дълг, а именно: предоставяне на въздушни коридори за преминаване на самолети, занимаващи се с рушаване на хуманитарни задачи, подчертал Рябков.

По думите му, цялата международна общност е наясно в каква хуманитарна ситуация се намира Сирия, какви страдания и жертви понася сирийският народ.

Да се пречи в тази ситуация на практически действия за подобряването й, проявявайки при това декларативна "загриженост" на думи, е лицемерие, заявил руският заместник-министър на външните работи.

Информацията е на БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44