Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от ПМГ в Силистра почистиха и боядисаха сградата на училището

Снимка: БГНЕС
В навечерието на новата учебна година деветокласници от Природоматематическата гимназия в Силистра започнаха инициатива за по-чиста и по-приветлива училищна среда.

Акция "Чистота" започна тази сутрин в двора на училището. Въоръжени с метли, четки и бои само за няколко часа деветокласниците преобразиха пространството сградата. Акцията стана възможна с подкрепата на родителите, които осигуриха материалите, каза класният ръководител на 9 "а" Маргарита Александрова.

Желанието ни е да се създаде една приятна атмосфера в двора на Природоматематическата гимназия, за да може още, идвайки в училище, децата да получат едно настроение за предстоящия учебен ден.

Боядисваме, помагаме с каквото можем. Не е трудно, на мен даже ми е приятно, тук с приятелите сме, казва един от учениците.

Училището е нашият втори дом и затова дойдохме, за да помогнем. Затова решихме да направим тази инициатива и сме много доволни от това




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44