Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народното събрание отхвърли законопроекта на ДПС за тютюна

| обновено на 10.09.15 в 12:18
Снимка: БГНЕС

В Народното събрание законопроектът на ДПС за тютюна беше отхвърлен. На първо четене депутатите одобриха другите два проекта - на правителството и на депутати от управляващото мнозинство.

Законопроектът на правителството предвижда отмяна на забраната за производството и продажбата на заготовки за цигари с филтър и на разпоредбата, която въвежда санкции при нарушение. Земеделският министър Десислава Танева обясни какви промени ще настъпят след приетите промени, предложени от депутатите на управляващата коалиция:

Създават се регистри за тютюнопроизводителите, за изкупвачите на тютюн, министерство на земеделието и храните, въвеждат се договори, създават се комисии към областни дирекции "Земеделие" само в районите, където се отглежда тютюн, която да окачествява произведения тютюн при възникнал спор между производител и изкупвач. С каква цел? Да се мотивира и насочи производството на тютюн в България към това да се произвежда по-качествен тютюн, за да се получи по-добра цена.

ДПС предложи създаване на национална тютюнева камара, а срокът за изплащане на изкупения тютюн да не е повече от 30 дни от подписването на договор между страните.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44