Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: Руското искане за въздушен коридор е провокация

Росен Плевнелиев
Снимка: president.bg

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че България правилно е отказала руски военни самолети да прелетят над нейна територия на път за Сирия. Държавният глава нарече "провокация" руското искане към страната ни: 

България определено прояви характер. България се показа още веднъж като достоен член на семейството на правилата, на семейството на върховенството на закона, ако щете и на честната позиция като върховна ценност. Ако нашите руски партньори са честни с нас, техните самолети ще летят спокойно над България.

България не даде коридор на два руски самолета с аргумента, че й е било отказано те да кацнат на наше летище, за да бъде проверен товарът им. Русия твърди, че самолетите са превозвали хуманитарна помощ за Сирия.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44