Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 млн. лева са инвестирани в апаратура за онкологични заболявания

Петър Москов
Снимка: БГНЕС

Над 300 милиона лева са инвестирани в болниците за апаратура за лечение на онкологичните заболявания. Това обяви във Велико Търново министърът на здравеопазването Петър Москов:

Във всяка област, в повече от една болница дори има или предстои до края на годината да бъдат монтирани апаратура за лъчетерапия, включително и в големи онкологични центрове да бъде монтирана апаратура за радиохирургия - тежка, изключително модерна. Няма да има причина български граждани да търсят високотехнологична, онкологична помощ навън, в Турция и в другите европейски държави. Защото наистина има туморни локализации, които при модерно медикаментозно и апаратурно лечение са сто процента лечими.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44