Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1724 души са заличени от избирателните списъци

Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС

1724 души са заличени от избирателните списъци, след като е установено, че са  регистрирани  незаконно за местния вот. Най-голям е броят им във Видинско, съобщи министър Лиляна Павлова пред депутатите от комисията по регионално развитие:

До края на тази седмица, а именно до утре, екипите подготвят предварителните избирателни списъци. Те ще бъдат изпратени, както изисква законът, по надлежния ред на областните управители през следващата седмица, които имат ангажимент до 16 септември да публикуват тези предварителни избирателни списъци, за да може всички граждани да направят необходимите проверки. Паралелно с това, както всеки път, при всяка изборна процедура ще бъде дадена възможност тези проверки да се правят и онлайн, не само на хартия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44