Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха директора на Музикалния театър в София

Марио Николов
Снимка: musictheatre.bg

Министърът на културата Вежди Рашидов уволни директора на Музикалния театър в София Марио Николов. До провеждането на конкурс е назначена Марияна Арсенова. Тя е дългогодишна солистка в Музикалния театър и е заемала длъжността заместник директор.

Николов е уволнен заради извършени от него тежки нарушения на трудовата и финансовата дисциплина. Те са установени в два доклада от проверка на Инспектората на Министерството на културата и на звеното за вътрешен одит. Докато е бил в болнични от 1 до 20 юни 2015 година на домашен амбулаторен режим, Марио Николов е участвал в подготовка и представяне на спектакли в театър за опера и балет в град Констанца, Румъния. От културното ведомство съобщават още, че проверката на инспектората е установила и неизпълнение на правилата за прилагане на делегираните бюджети, неспазване на бюджетната дисциплина, преразходно утвърдения бюджет на музикалния театър за 2014 и 2015 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44