Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметове настояха за децентрализация на общините

Снимка: община Сливен

За децентрализация на общините апелираха кметовете на населени места на последното разширено заседание на Регионалната асоциация на общините "Тракия", което се състоя в Сливен.

Регионалната асоциация на общините "Тракия", учредена преди 18 години като неправителствена, независима и доброволна организация, днес е едно от най-големите регионални сдружения на общини в България, в която членуват 36 общини от областите Бургас, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Сливен, Хасково и Ямбол. Асоцииран член е Съюзът на тракийските дружества. Председател на сдружението е Кольо Милев, кмет на Сливен.

Може би ще дойде времето, където кметовете ще имат и много по-големи правомощия след случването на т.нар. децентрализация. Много хубави предложения има. За нас най-добра е финансовата децентрализация, за да можем да си подредим общините и да ги управляваме по най-добрия начин, посочи Кольо Милев.

В общините все повече се засилва социалния елемент. Все повече ще има отношение към безимотни, възрастни, беззащитни, а приходоизточниците, за съжаление, са данъци и такси. В перспектива нищо не се залага. Без децентрализация, за да има по-голяма ефективност, нямаме бъдеще, каза изпълнителният директор на сдружението професор Иван Върляков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44